Besøg på Papirøen

Vi har været på rundvisning i de nye boliger og i Vandkulturhuset

Christianshavns Lokaludvalg har nedsat en mindre følgegruppe, der med jævne mellemrum afholder orienterings- og sparringsmøder med Københavns Kommune og byggeherre Klaus Kastberg om byggeriet på Papirøen. Senest har følgegruppen haft det privilegium at blive inviteret indenfor for at besigtige det kommende Vandkulturhus og de nye boliger. 

Beboelse og kunst

Følgegruppen beretter, at den 12 meter brede brygge ud til vandet fortsat mangler at blive bygget, men ellers skrider byggeriet på Papirøen frem. Meget er færdigt, og mange er flyttet ind i ejerboligerne – og alle lejerne er flyttet ind i de almene boliger.

Boligbebyggelserne danner tilsammen en ramme om en indre og offentlig gård. Den bliver på størrelse med Gråbrødre Torv og har fået plantet træer. Langs med siderne i gården bliver der restauranter og cafeer, samt et festlokale. Det forventes at dette byrum åbner til efteråret.

Papirøens bygninger udsmykkes desuden med store vægmalerier, der viser vigtige tidspunkter i øens historie, som man kan se i kronologisk rækkefølge, når man går rundt om øen. De er frembragt af kunstneren Thomas Pålsson, der maler direkte på murværket med en vejrbestandig tusch. 

Nye svømmemuligheder 

I efteråret 2025 vil det længe ventede Vandkulturhus åbne på Papirøen. Det er et innovativt projekt og vil byde på en bred vifte af svømmemuligheder til kommunale priser. Det vil fx sige priser på niveau med Frankrigsgades Svømmehal, som på nuværende tidspunkt er populær blandt mange christianshavnere. 

Udover de traditionelle svømmeaktiviteter vil der også være mulighed for at tilkøbe adgang til faciliteter, som kurbade og andre unikke oplevelser. For børnefamilier vil der være bekvem parkering af barnevogne og cykler, hvilket skal gøre det nemt og praktisk at nyde vandaktiviteterne.

Kulturel dimension og foyer

For både Christianshavns Lokaludvalg og borgerne generelt er det spændende, at Vandkulturhuset ikke blot vil være en svømmehal men også vil rumme en kulturel dimension. Den vil bestå af en kultursal og to store mødelokaler, som foreninger og almindelige borgere vil kunne leje. Indgangen til Vandkulturhuset udgør desuden en foyer, hvor der vil være skiftende udstillinger og arrangementer med vand som det gennemgående tema. 

I lokaludvalget ser vi frem til, at vores bydel får tilføjet ikke blot en svømmehal, men også et tiltrængt kommunalt kulturhus.