12 sorteringspunkter er på vej til Christianshavn

I løbet af det næste halve år vil vi få flere muligheder for at sortere vores affald på gaden.

I løbet af sommeren starter anlægsarbejdet med etableringen af nye sorteringspunkter på Christianshavn. De skal gøre det muligt at sortere affald på gaden og supplere den nuværende affaldssortering som finder sted i vores gårde. Sorteringspunkterne skal således understøtte kommunens klimamålsætninger med fokus på bl.a. genbrug og genanvendelse.

På kommunens hjemmeside kan man se et kort over de planlagte sorteringspunkter, som også viser hvilke typer af affald, som man fremover kan skille sig af med på de forskellige sorteringspunkter. 

Anlægges løbende

Anlægsarbejdet vil foregå løbende over de næste 6-8 måneder. Flere steder vil det være muligt at aflevere tekstilaffald, bl.a. på Sankt Annæ Gade 31, Strandgade 29 og Margretheholmsvej.

Beboere og virksomheder, der er naboer til anlægsarbejderne, vil blive orienteret om arbejdet og de sorteringspunkter, der etableres, når anlægsarbejdet nærmer sig. Det er entreprenørvirksomheden Aarsleff, der udfører arbejdet for Københavns Kommune. 

Sorteringspunkter til husholdningsaffald i København

  • Københavns Kommune etablerer offentligt tilgængelige sorteringspunkter til husholdningsaffald i alle dele af København.
  • Sorteringspunkterne skal bidrage til Københavns Kommunes målsætning om at indsamle 70% af husholdningsaffaldet til genanvendelse i nye materialer.
  • Sorteringspunkterne skal gøre det muligt for alle københavnere så let som muligt at sortere og aflevere husholdningsaffald både i gården eller indkørslen og i gaden, når de er på vej ned at handle eller til metroen.