Bedre cykelforhold i Torvegade på vej med budget 2020

Københavns kommune har netop indgået budgetaftale for 2020

København kommunes budgetaftale for 2020 er netop kommet på plads. Budgettet er indgået af seks partier på Københavns Rådhus: Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, SF og Venstre

Selvom der ikke er de helt store kommunale investeringer på vej til Christianshavn i denne omgang, har vi dog fået lidt:

1,0 mio. kr. til udarbejdelse af forslag for øget cykelkapacitet i Torvegade

Torvegade har længe været udfordret og stærkt betlastet med trafik. Som trafikåre mellem Indre by og Amager samt trafikal indkøseslvej til Prinsessegade er der dagligt pres på både biltrafikken samt antallet af cykler og forgænger. 

Nu ser det dog ud til at første skridt mod bedre forhold for cyklisterne i Torvgade er taget. Men kommunes budgetaftale for 2020 er der afsat 1,0 mio. kr samlet i 2020-2021 til dispositionsforslag for øget cykelkapacitet på Torvegade.

0,2 mio. kr. til Christianias beboerrådgivning målrettet deres aktiviteter for kriminalitetstruede unge

Til Christianias beboerrådgivning med indsatsen "Herfra og videre" er der afsat 0,2 mio kr årligt i 2020-2021. Midlerne er afsat til at videreføre og styrke beboerrådgivningens aktiviteter til kriminalitetstruede unge. Christianias beboerrådgivning yder annoym rådgivning til såvel beboere på Christiania som brugere af fristaden og fungerer som rådgivere ved personlige, sociale og økonomiske problemer samt som bisiddere og brobyggere ved konfliktsituationer og møder med offentlige myndigheder.

Forhøjelse af pris på beboeres parkeringslicens 

Som en del af kommunens indsats for et grønnere København er forligspartnerne blevet enige om om at differentiere prisen på beboerlicenser efter bilernes miljøbelastning fra 1. april 2020. Prisen differentieres med følgende takster i 2020: 

 

Hermed forventes en øget indtægt til kommunen på 12,1 mio. kr. i 2020 og 16,1 mio. kr. i 2021, som kan bruges andre steder i budgettet. 

Inden budgetforhandlingerne gik i gang havde vi indsendt følgende ønsker til politikerne

Du kan læse hele budgetaftalen her 

Borgerrepresentationen 2. behandler Budgerforslaget 2020 d. 31. oktober 2019 med endelig godkendelse af de kommunale budgetter d. 5. november 2019.