Besvar en undersøgelse om trafikale ændringer ved Torvegade

Teknik- og Miljøforvaltningen vil have christianshavnernes input til trafikale ændringer i sidegaderne og lokale forhold i forbindelse med omlægningen af Torvegade.

I forbindelse med ombygning af Torvegade ændrer Københavns Kommunen på ensretninger, svingmuligheder og vejlukninger i sidegaderne for at gøre det mere sikkert for cyklisterne. 

Men inden Teknik- og Miljøforvaltningen lægger sidste hånd på de trafikale ændringer i sidegaderne, vil de gerne sikre, at der er taget højde for lokale forhold. Derfor bliver der udformet et spørgeskema, så christianshavnerne har mulighed for at kommentere på planerne og dele deres lokale viden, der kan være vigtig for udformningen for projektet. 

De ændrede trafikmønstre i området er på nuværende tidspunkt lavet ud fra et trafikalt perspektiv, som bunder i, at Torvegade ændres. Det grundlæggende planlægningsprincip er, at der kun skal være svingende biltrafik på Torvegade, hvor der er svingbaner til det. Der kan være forskellige lokale forhold, som varelevering, parkering m.m., som gør enkelte dele i planen uhensigtsmæssige, og det er netop det, Teknik- og Miljøforvaltningen håber på at få kendskab til igennem spørgeskemaundersøgelsen.

Udfyld spørgeskemaet online inden den 26. juni 

Spørgeskemaet vil være online på en kommunal hjemmeside om Torvegadeprojektet frem til den 26. juni, og derudover vil berørte beboer og erhvervsdrivende modtage en mail i deres E-boks i løbet af juni med et link til spørgeskemaundersøgelsen. 

Yderligere vil Teknik- og Miljøforvaltningen gå rundt til alle de erhvervsdrivende på og omkring Torvegade med en flyer, der bl.a. forklarer om projektet, hvor de også vil gøre opmærksom på spørgeskemaet om de ændrede trafikmønstre i lokalområdet.

Besøg hjemmesiden www.kk.dk/dinnyetorvegade for yderligere information om projektet.  

Forbedring af cykelfremkommelighed på Torvegade

  • I marts 2023 blev det endelig beslutte at gennemføre trafikomlægning af Torvegade med henblik på at skabe bedre cykelfremkommelig.
  • Anlægsprojektet finansieres af midler fra både rådhuset og Christiansborg 
  • Anlægsprojekt etableres i etapevis. De konkrete etaper er Teknik- og Miljøforvaltningen ved at afklare.
  • Det planen, at anlægsprojektet i gaden begyndes i efteråret 2025 med forventet afslutning i starten af 2028.