Danneskiolds-Samsøes Allé får nye busvenlige vejbump

De kommende busvenlige vejbump, som skal reducere generne for busserne på Danneskiolds-Samsøes Allé suppleres nu af to nye bump, som skal sikre, at bilisterne ikke blot kører udenom de nye vejbump.

De nuværende vejbump på Danneskiolds-Samesøes Allé står overfor en snarlig ombygning, sådan at bumpene bliver mere busvenlige. 

I dag skaber de nemlig store gener for både buschaufførerne og passagererne, da busserne ryster meget, når de passerer bumpene. Derudover giver de nuværende bump også længere rejsetider, da de nye lange el-busser er tvunget til at sænke hastigheden markant, når de skal passere. Det koster på køreplanen og dermed penge for Københavns Kommune, da kommunen betaler Movia efter tidsforbrug.

Lokaludvalget har tidligere været kritisk overfor en ombygning af vejbumpene, da man frygtede, at de nye og mere busvenlige vejbump ikke i samme omfang ville sikre, at bilisterne automatisk ville sænke farten, som de nuværende sikrer. Samtidig har politiet og vejmyndigheden også gjort kommunen opmærksom på, at nogle bilister, ulovligt, kunne finde på at køre udenom de nye vejbump og ind over cykelbanen.

Som en løsning på udfordringerne vil Teknik- og Miljøforvaltningen nu supplerer de fem busvenlige bump, som er på vej på Danneskiolds-Samsøes Allé med to såkaldte halvcirkelbump. Bumpene i sin helhed bliver udformet sådan, at busserne kan passere med deres hjul på hver side af bumpet, hvorfor de derfor ikke skal køre henover bumpene, som det er tilfældet i dag. Det betyder, at de fremover undgår gener i form af rystelser og forsinkelser, da de ikke tvinges ned i fart. For bilisterne betyder bumpene, at de bliver tvunget ned i fart, når de skal over ligesom de nye halvcirkelbump, som placeres på cykelbanen, reducerer muligheden for at bilisterne kan køre udenom bumpene.    

Ombygningen bliver udført efter udbud i sommeren 2020, og vil ske på fem bump. Et sjette bump bliver fjernet, da der er to busstoppesteder på stedet.

Se illustrationer af vejbumpene og halvcirkelbumpene i kolonnen til højre.