Du kan være med til at grave Pusher Street op og starte en ny æra

Onsdag d. 13. marts var Christianshavns Lokaludvalg medarrangører af et informationsmøde i Christianshavns Beboerhus, hvor blandt andre politiet fortalte om planerne for nedlukningen af Pusher Street. Der var mange borgere med gode spørgsmål.
Billede
Indgang til Christiania

Et af spørgsmålene gik på, om meningen med starten på aktionsugen er, at der kommer 10.000 mennesker med blomster i håret og hjælper med at begynde omdannelsen af Pusher Street. Til det svarede Christianias talsperson: ”Det vil være smukt!”. Så den opfordring er hermed givet videre. 

Den 6. april starter der nemlig et bredt samarbejde mellem christianitterne, regeringen, Københavns Kommune og politiet om at grave Pusher Street op og dermed begynde den fysiske omdannelse af området. 

Bekymring om forskydninger af salg – politiet er opmærksomme
Et andet spørgsmål omhandlede forskydninger af ulovligt salg af euforiserende stoffer. Til dette svarede politiet, at de er meget opmærksomme på det og gør en ekstra indsats for at handle hurtigt på anmeldelser. I den forbindelse opfordrer de borgere til at anmelde hændelser, hvis man er vidne til dem, og politiet påpeger, at der er mulighed for at anmelde anonymt. 

Desuden kender politiet efterhånden det kriminelle miljø så godt, at de også ved, hvor de skal sætte ind med ekstra politifolk i form af både civilt klædte og uniformerede.

Hvordan sørger politiet for at ’advare’ købere?
En borger spurgte også ind til den skærpede straffezone, hvor man for en halvårsperiode har indført dobbeltstraf for lovovertrædelser vedrørende euforiserende stoffer. Politiet svarede, at de flere steder har sat ind med plakater og informationsmateriale i byrummet, og at de forsøger at trænge igennem i pressen. Desuden kører de en kampagne i lufthavnen, så turister allerede der bliver opmærksomme på de skærpede forhold. 

Kom og vær med den 6. april 
Lokaludvalget takker for et godt informationsmøde og ser frem til at følge omdannelsen af Pusher Street. Blomst i håret eller ej, bakker lokaludvalget op om aktionsugen og opfordrer alle christianshavnere til at deltage den 6. april.