Fint kursus om at bo vandsikkert

I samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen og Beredskabsforbundet inviterede vi til et kursus i, hvordan man beskytter sin bolig ved stormflod eller skybrud.  

Christianshavn er omgivet af vand til alle sider. det er dejligt, men betyder også at vi er en udsat bydel, hvis vandet kommer uvelkomment på besøg. Klimaforandringerne betyder desværre, at risikoen for at en stormflod eller et skybrud rammer bydelen er blevet større. De såkaldte 100 årshændelser bliver hyppigere og det samme gør skybruddene. 

Mens vi venter på, at mere indgribende og kollektive klimatilpasningstiltag bliver etableret, må vi handle på egen hånd, og derfor inviterede vi til et kursus i, hvordan man kan forberede sig, hvis og når vandet kommer onsdag den 14.september. 

På kurset fik vi en indsigt i, hvad vi kan gøre aktivt for at sikre vores boliger mod oversvømmelse og der var en fin dialog med de 22 deltagere. 

Det bedste man som borger kan gøre, er at forebygge skader ved indtrængende vandmasser. Der bl.a. gennemgået en række informationer, som den enkelte borger aktivt kan orientere i, herunder: