Forsøg på Christianshavns Torv

I lokaludvalget ønsker vi at finde en løsning for torvet, hvor det er rart at opholde sig og hvor der er plads til alle - heriblandt drikkefællesskaber, beboere og besøgende.

Fjernelse af busskuret og opsætning af et nyt midlertidigt læsejl sker som led i at dæmme op for den uro, der har præget torvet i længere perioder. Det er et prøvetiltag, som vil blive evalueret i samarbejde med Socialforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen.

Busskur erstattes af et læsejl 

Busskuret er i vores øjne uheldigt placeret og for robust. Det skæmmer for udsyn og tilgængelighed til og fra torvet og æstetisk synes vi ikke, det harmonerer godt med telefonkiosken, brosten og et ønske om begrønning. 

I forventning om at busskuret fjernes sættes der samtidig et midlertidigt læsejl op tæt ved Brugsens udgang. Det er et læsejl, hvorunder der også etableres siddepladser. Læsejlet er mobilt og dets første placering vil blive evalueret til september. 

Erfaringsgrundlag til en permanent løsning for torvet

Vi har et samarbejde med Torvenetværket, Socialforvaltningen og Teknik- og miljøforvaltningen, hvor vi er i gang med at undersøge forskellige virkemidler, der kan benyttes for at skabe et bedre torv for alle. Samarbejdet og de forskellige prøvetiltag udspringer af, at vi alle ønsker at dæmme op for den uro, der har kendetegnet torvet i længere perioder. 

Samarbejdet og prøvetiltagene sker også med en forhåbning om, at politikerne på rådhuset sender penge efter den hensigtserklæring, de indgik ved budgetforliget for kommunens budget for 2024. Her gav de ”hånd på” at ville forbedre Christianshavns Torv. 

Derfor ser vi også samarbejdet og de forskellige prøvetiltag med fx blomsterkasser, læsejl, fjernelse af busskuret mv. som et forarbejde og et erfaringsgrundlag, der kan indgå i planerne og formgivningen af et nyindrettet og forbedret torv.