Gravearbejde i Torvegade påvirker bus 2A

Både bus- og biltrafikken på Christianshavn bliver påvirket, når HOFOR skal lægge nye fjernvarmerør i krydset Torvegade/Prinsessegade og Torvegade frem til Christmas Møllers Plads fra 5. august til sommeren 2025. Arbejdet foregår i to etaper.

Etape et
Den første etape af arbejdet foregår i krydset Torvegade/Prinsessegade fra 5. august til slutningen af oktober.

I perioden er Prinsessegade lukket for gennemkørende trafik mellem Torvegade og Sankt Annæ Gade, og selve Torvegade vil være indsnævret.

HOFOR har tidligere meldt ud, at Prinsessegade vil være spærret frem til december, men de kan nu fortælle, at strækningen allerede bliver åbnet igen i slutningen af oktober, så 2A derfra igen kører normalt.

Etape to
Etape to foregår på resten af strækningen fra det genåbnede kryds og ned til Christmas Christmas Møllers Plads. Her vil Torvegade fortsat være indsnævret. HOFOR forventer, at det arbejde er færdigt i sommeren 2025.

I efteråret 2025 tager Københavns Kommune fat på arbejdet med at skabe Din Nye Torvegade.

Ændring af bus 2A mod Refshaleøen
I løbet af de små tre måneder, som arbejdet tager, vil 2A ikke dreje til venstre ad Prinsessegade, som den plejer, men i stedet fortsætte ad Torvegade, dreje til venstre ad Vermlandsgade og videre ad Kløvermarksvej og Forlandet ud til Refshaleøen, hvor bussen lader op og chaufføren holder pause. Der er, som det kan ses på kortet, ingen stop mellem Christianshavns Station og Margretheholm.

Busserne kører hvert 8.-10. minut i dag- og aftentimerne, så hvis I skal med bussen videre ned gennem Christianshavn, så skal I altså ikke vente ekstra, mens chaufføren får sin pause. 

Kort med den nye rute og stoppesteder mod Refshaleøen
Fotograf
Movia/HOFOR

Her stopper bussen ikke i perioden
Omlægningen betyder, at bussen i perioden ikke stopper ved disse stoppesteder på den sædvanlige rute mod Refshaleøen: Skt. Annæ Gade (2042) Bodenhoffs Plads (2043) Arsenaløen (2784) Galionsvej (33321) Fabriksmestervej, Operaen (2801)

Rute 2A mod Tingbjerg
I retning mod Tingbjerg kører bussen næsten som normalt fra Refshaleøen. Her kører den ad den normale rute frem til Skt. Annæ Gade, hvor bussen i perioden som noget nyt drejer til højre ad Skt. Annæ Gade og bagefter til venstre ad Dronningensgade og videre ad den sædvanlige rute på Torvegade.

Stoppestedet Skt. Annæ Gade (2046) rykkes i perioden cirka 75 meter tilbage.

Kort med den nye rute og stoppesteder mod Tingbjerg
Fotograf
HOFOR/Movia

Ændringer i biltrafikken

Også biltrafikken på Christianshavn bliver påvirket i forbindelse med vejarbejdet. 

Fra 5. august til slutningen af oktober er den første del af Prinsessegade ved Torvegade som vist på kortet ovenfor afspærret. 

Skal man ind på Christianshavn, skal man benytte Dronningensgade eller en af de andre adgangsveje. 

Fra 18. oktober og frem til 15. november er det desuden ikke tilladt at dreje til højre ad Prinsessegade, når man kommer fra Christmas Møllers Plads, da næste del af vejarbejdet på Torvegade går i gang.

Læs yderligere om Hofors udskiftning af fjernevarmerørene her.