Informationsmøde om stormflodssikring af Christianshavn og Indre By

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning inviterer til informationsmøde om stormflodssikring af Christianshavn og Indre By mandag den 4. november.

Teknik- og Miljøforvaltningen inviterer til informationsmøde om, hvordan kommunen arbejder med at sikre det Christianshavn og Indre By mod fremtidige stormfloder. 

I mødet præsenterer Teknik- og Miljøforvaltningen de nyeste resultater fra Københavns Kommunes og Transportministeriets forundersøgelse af en stormflodsplan for hovedstadsområdet.

Der vil blive orienteret om fremtidige sikringsniveauer, tekniske løsninger, miljøforhold og økonomiske aspekter, som er vigtige skridt i en proces, der kræver både national og kommunal politisk opbakning. 

Tid og sted

Mandag den 4. november, kl. 17 -18.30 i Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34.

Tilmeld dig mødet

For at deltage i mødet skal du tilmelde dig med mail til ay9w@kk.dk senest den 31. oktober.

Baggrund for forundersøgelsen til en stormflodsplan for hovedstadsområdet

Københavns Kommune deltager i Transportministeriets forundersøgelse til en stormflodsplan for hovedstadsområdet. Arbejdet omfatter også Hvidovre, Dragør og Tårnby kommuner samt Sund & Bælt, Metroselskabet, lufthavnen, DSB og Banedanmark samt relevante ministerier. 

Forundersøgelsen belyser mulige fremtidige sikringsniveauer for hovedstadsområdet, mulige tekniske løsninger, miljøforhold og anlægsøkonomi. På den baggrund udføres en samfundsøkonomisk analyse af en samlet stormflodssikring og en vurdering af eksisterende finansieringsmuligheder samt forslag til organisering.  

Forundersøgelsen er ikke en handleplan men et forarbejde, der skal kvalificeres i de kommende år, og som kræver national- og kommunalpolitisk stillingtagen på en lang række områder. Forundersøgelsen forventes afsluttet ultimo 2024/primo 2025.