Kom til borgermøde om metrolinjen M5 på Margretheholm Havn

Københavns Kommune er i gang med den offentlige høring af miljøkonsekvensrapporten for den potentielle nye metrolinje M5. I den forbindelse inviterer vi alle interesserede til et borgermøde torsdag den 5. september fra kl. 19 - 21 på Margretheholm Havn.
Billede
Metro
Fotograf
Ursula Bach / Københavns Kommune

Tilmeld dig borgermødet på Margretheholm Havn

Borgermødet vil fokusere på, hvordan den nye metrolinje kan påvirke det nordlige Christianshavn, særligt områderne omkring Margretheholm og Margretheholm Havn. Lokaludvalget ønsker at give beboere og sejlere en mulighed for at komme til orde, inden der træffes endelige beslutninger om linjeføringen og anlægsarbejdet.

Borgermødet afholdes på Yacht Service, som har været så venlige at stille deres bådværft til rådighed til afviklingen af mødet. Mødet er med tilmelding af hensyn til opstilling af siddepladser i bådværftet. 

Tilmelding kan ske her: https://forms.office.com/e/JueT8KS7nU.

Forandringer på Margretheholm

Miljøkonsekvensrapporten, der nu er i høring, viser, at anlægsfasen af metrolinjen kan medføre betydelige ændringer i området. Blandt de mest markante ændringer er, at den inderste del af Margretheholm Havn muligvis skal fyldes op under anlægsarbejdet, medmindre linjen lægges som en tunnel. 

Derudover kan et grønt område på Margretheholm blive inddraget, hvis en højbaneløsning vælges, hvilket kan påvirke biodiversiteten, herunder fældning af træer, der er levesteder for flagermus.

Vigtig dialog om fremtidens metro

I lokaludvalget er vi positivt indstillede overfor for udvidelsen af metro-nettet, men vi understreger vigtigheden af, at anlæggelsen sker på en måde, der i videst muligt omfang harmonerer med hverdagslivet på Margretheholm. Derudover ønsker vi også at få klarlagt, hvordan metroen skal forbindes med den øvrige trafik til og fra området.

Dialogen på borgermødet vil danne grundlag for lokaludvalgets høringssvar til miljøkonsekvensrapporten. 

Alle interesserede opfordres til at deltage i borgermødet for at få indsigt i planerne og dele deres synspunkter. Høringen af miljøkonsekvensrapporten løber frem til den 26. september, og det er derfor vigtigt, at borgerne benytter muligheden for at påvirke beslutningsprocessen.

M5 og høringsmateriale