Kom til byttemarked i Christianshavns Beboerhus

Byt til nyt og vær med til at sprede genbrugsglæde og at sætte en stopper for fast fashion og overforbrug – helt gratis.

Kom og vær med til Christianshavns Lokaludvalgs årlige byttemarked, som Miljøgruppen i år står bag. Det finder sted lørdag den 7. oktober kl. 10-14, Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34. 

Efter sidste års store succes starter vi en tradition med et årligt byttemarked, som er støttet af Miljøpunkt Indre By & Christianshavn. 

Vi inviterer til et hyggeligt, socialt, sjovt og ikke mindst bæredygtigt event, og giver dig en virkelig god anledning til at få ryddet op i egne skabe og skuffer, samt muligheden for at forny din garderobe – helt gratis! 

Det kan du bytte 

Alt fra tøj, legetøj, hobbyartikler til interiør er velkommen – dog ikke store møbler, gammeldags elektronik og VHS-bånd. De ting du gerne vil bytte, skal desuden være i god stand og rene. 

Vi donerer de ting, som ikke bliver byttet, til Fedtekælderen og humanitære organisationer. Legetøj giver vi til børneinstitutioner. Bøger fordeles på bogbyttestationerne her på Christianshavn. 

Vi fører statistik og vejer byttesagerne

Vi vejer jeres byttesager ved indgangen og det, der er tilbage efter byttemarkedet, for at finde ud af hvor mange kilo, der er blevet byttet væk.På den måde fører vi en lille statistik, som giver os en fornemmelse af byttekulturen på Christianshavn og om markedet er en god idé. Sidste år kom der over 200 bytteglade mennesker, som byttede 485 kg væk – næsten en halv ton. 

Bliv frivillig og vær med til at afvikle eventet

Vi er altid på udkig efter nye frivillige til vores team. Det er hyggeligt at være frivillig på byttemarked – og selvfølgelig kan man selv tage alt det man vil. Skriv til: byt.christianshavn@gmail.com - hvis du vil være med.

Bemærk at der er entre i form af byttesager!

Det er gratis at være med, men man skal dog selv medbringe byttesager for at deltage. 

Hvorfor bytte?

Det er både zero-waste, grønt, sjovt og mere retfærdigt.Vi skal forbruge mindre. Ved at fremme cirkulærforbrug bidrager vi til bedre forbrugsvaner. Få nyt med god samvittighed. Det er god stil!