Nissen på besøg på Christianshavn

Vi afslutter vores julekalender-quiz med en beretning om nissens rejse rundt på Christianshavn. Tak for historien, Dorte J. Thorsen.

Nissen på besøg på Christianshavn

December nærmede sig – og en lille gæst var på vej til Christianshavn med bussen, hvor den stod af på Torvet. 

Det var den lille nisse med sin røde hue, den grå dragt og de fine røde vanter. I de næste tre uger skulle nissen se sig om på Christianshavn, inden den skulle hjem igen.

Og nissen havde travlt. For den ville se HELE Christianshavn.

Nissen var også lidt træt efter rejsen, så den startede d. 1. december med at besøge Den Gamle Telefonkiosk på Torvet, så den kunne få lidt af spise og drikke.

Således forfrisket - og efter at have hørt menneskene tale en masse om noget, som hed fodbold - ræsede nissen ned på boldbanen ved Hal C d. 2. december for selv at prøve spillet.

Et sted i nærheden kunne nissen høre skønsang, så dagen efter d. 3. december gik turen til Operaen.

Så trængte nissen igen til lidt sødt til ganen, og ilede d. 4. december langs kanalen ned til Copenhagen Confecture, hvor der røg en del chokolader indenbords. MUMS.

På vejen var nissen løbet forbi Nordatlantens Brygge, som den dagen efter, altså d. 5. december, vendte tilbage til – også fordi en af dens gode venner Isbjørnen bor dér. Så der var historier at udveksle.

Historier om blandt andet hestene på Christiania, som nissen ikke kendte. Men heste og nisser har altid været gode venner, så d. 6. december gik turen selvfølgelig til Christianias rideskole.

Det blev en vældig lang ridetur hele Volden rundt, og nissen blev lidt øm i bagdelen. Så d. 7. december tog nissen 2A til Refshaleøen.

Så var nissen også klar til d. 8. december at se på arkitektur og høre historier fra gamle dage i Vand-fly-hangaren på Margretheholm.

Dagen efter skulle nissen videre – og d. 9. december blev nissen set krydse Torvegade ved Strandgade, dér hvor der står en cykel – endda flere gange. Nissen havde nemlig flere steder den gerne ville besøge. Men hvad skulle man vælge?

Det blev så Den Grønne Hal på Christiania, som blev besøgt d. 10. december. Nisser er nemlig store tilhængere af både natur og genbrug. Så nissen måtte se, hvad der foregik.

Der skete en hel masse – og der var også en hel masse mennesker. Og selvom nisser holder meget af både mennesker og eventyr, så havde nissen også brug for at lade batterierne op. Det gjorde nissen d. 11. december, mens den sad på SUP-broen ved Kongebrovej, og nød det stille vand og udsigten.

Men uden mad og drikke duer hverken helte eller nisser. Så d. 12. december var nissen på besøg i Øens have på Refshaleøen for at få sig en god portion grønkål og rødkål.

Så blev det d. 13. december og Lucia – og masser af kajakker i kanalen. Dét havde nissen hørt om og glædet sig til. Så for at være helt klar og frisk tog den sig en slapper i hængekøjen ved Philip de Langes hus.

Nissen fik også maser af Lucia-boller, så dagen efter d. 14. december tog den sig en ordentlig løbetur på Nyholmen for at komme af med energien.

Så kunne nissen godt tænke sig at høre noget fed musik til Copenhell. Så d. 15. december ræsede den ud til BW-hallerne. Men nissen havde taget fejl af datoerne. Men mon ikke den er velkommen til sommer, når verdens sødeste festivalgæster igen kommer på besøg?! Men hov, der kørte jo biler rundt derude. Nissen stod længe og så på dem, der øvede sig i at køre bil. Det kan man vel også, hvis man er nisse, ikke?

Dagen efter d. 16. december hentede nissen sin videresendte julepost på Christianias Posthus. Der var mange breve og postkort.

Så meget at nissen d. 17. december var forbi havnekontoret og slog sig ned i Skipperstuen på Margretheholm Havn, så den i ro og mag kunne læse alle brevene og skrive nogle svar. Nissen var også blevet lidt træt i benene efterhånden.

Men nissen skulle altså lige nå at se Olafur Eliassons flotte bro – med de fem cirkler i samme røde farve som nissehuen. Det her er simpelthen verdens flotteste bro, sagde nissen også til sig selv, da den stod på broen d. 18. december.

Og så blev det d. 19. december – og tid til at sige farvel. Nissen kunne have nøjes med at gå det korte stykke fra den røde bro til stoppestedet ved Knippelsbro. Men nissen måtte lige hele vejen rundt.

Så hvis du lagde mærke til et lille rødt lyn i gaderne og på Volden i den mørke mandag morgen d. 19. december, så var det nissen, du så. Nissen, som tog en sidste suse-tur rundt på hele Christianshavn, inden den lidt glad, lidt trist – men fuld af skønne minder vinkede farvel, og steg ombord i havnebussen, som var første del af dens rejse hjemad …

Hvem ved? Måske kommer nissen igen næste år? Måske besøger nissen dig en julenat? Måske dem, som nissen er gode venner med i Lokaludvalget, ved mere? De lånte i hvert fald nissen deres Facebook-profil, så vi alle sammen kunne følge med i nissens besøg her på Christianshavn her i december.

TAK for det.

Dorte J. Thorsen