Ren kærlighed til Volden

Lørdag den 14. marts klokken 10.00-14.00 gentager Miljøgruppen under Christianshavns Lokaludvalg og Miljøpunkt Indre by & Christianshavn Ren Vold dag.

Alle borgere inviteres til, i fællesskab, at indsamle skrald på Christianshavn. Det er nu femte gang arrangementet afholdes.

På dagen mødes alle i Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, til lidt morgenmad, hvorefter folk inddeles i mindre grupper og får tildelt et område. Og så skal der samles skrald.

Vi har fokus på at få samlet skrald på Christianshavns Vold, på Margretheholm samt området omkring Erdkehlgraven, men du er også velkommen til at indsamle andre steder, hvor du synes det trænger.

PROGRAM

- 10.00-10.30: Fælles morgenmad

- 10.30-13.00: Inddeling i grupper og indsamling af skrald

- 13.00-14.00: Let frokost og hygge

 

Husk gummistøvler og medbring gerne en ladcykel eller en form for skraldevogn

Husk gummistøvler, da det kan være smattet. Der vil være handsker, snappere, poser og hvad der ellers skal bruges af udstyr til indsamlingen af skrald. Hvis du har en vogn eller ladcykel må du meget gerne medbringe den, da det indsamlede skrald skal afleveres i Beboerhusets gård.

Fakta om skrald i naturen

Så lang tid tager det naturen at nedbryde det affald der ryger forbi skraldespanden

Aviser - 3-12 måneder

Ispapir - 2 år

Cigaretskod - 5 år

Tyggegummi - 5 år

Sodavandsdåse - 500 år

Plastikflaske - 500 år

Konsekvenser for naturens økosystem

Når vores affald havner i naturen, kan det have fatale konsekvenser for naturens økosystem og for dyrene i naturen. Dyrene har stor risiko for at blive fanget i og i værste fald dø i det affald og emballage, som smides. Lad os sammen sørge for at det ikke sker.