Skal København være forsøgsby for afkriminalisering af narkotika?

Vi er tilbøjelige til at svare ja, men hvad mener I?

Et flertal i Borgerrepræsentationen ønsker, at København skal blive forsøgsby for afkriminalisering af narkotika.Socialforvaltningen har derfor udarbejdet et oplæg til politisk behandling, som kommer med bud på, hvad en afkriminalisering af narkotika kan medføre, samt hvilke mulige tiltag forsøget vil kræve.  Kom med input til sagenAfkriminalisering af narkotika skal tilgodese de stærkt afhængige stofbrugere samt de unge, som er i risiko for at udvikle problematisk forbrug af rusmidler.Dyk ned i notatet nedenfor og se nærmere på de forslag til tiltag, som forsøget kan medføre. Hvis du vil give dit besyv med til sagen, så skriv til: christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk senest den 20. november.Vi skal afgive et høringssvar og vil gerne have christianshavnernes input med. 

Overblik over forskellige afkriminaliseringsspor samt mulige tiltag.

Hvad er afkriminalisering af narkotika?

Afkriminalisering af narkotika vil betyde, at det stadig er forbudt at fremstille, smugle og sælge stoffer, men at man ikke vil blive straffet, hvis man bliver taget af politiet med stoffer til eget forbrug.

I stedet vil man blive tilbudt et behandlingsforløb. På den måde vil politiet også kunne bruge deres ressourcer på at forfølge og straffe bagpersonerne i miljøet i stedet for at give bøder til udsatte stofbrugere