Små vejsager skaber frustration og bør håndteres mere effektivt

Sammen med de øvrige lokaludvalg i København opfordrer vi politikerne til at afsætte en ny fast bevilling i kommunens budget til håndtering af små vejsager.

Vi og vores kolleger i de andre lokaludvalg i København modtager med jævne mellemrum henvendelser fra borgere, der ønsker små justeringer i byens infrastruktur, som fx etablering vejbump, midterheller, sikrere overgange eller bedre overgange mellem kantsten og vej. 

Desværre har Teknik- og MIljøforvaltningen ikke umiddelbart midler til at håndtere de små projekter, og derfor henviser forvaltningen til lokaludvalgene i håbet om, at vi løfter sagen politisk eller gør ønsket til en del af vores lokale budgetønsker.

Sidstnævnte gør vi sjældent, da vi ofte prioriterer sager i en lidt større skala, som vedrører flere borgere generelt. F.eks. forskønnelse af Christianshavns Torv, eller etablering af en sikker skolevej på Refshalevej.   

Dermed bliver de små sager ikke håndteret og det kan skabe frustration – ikke mindst fordi borgerne kan risikere at blive sendt i ring mellem lokaludvalg og forvaltning.

En fast årlig bevilling kan være en løsning

I lokaludvalgene opfordrer vi derfor politikerne til at sikre en bevilling specifikt til små vejsager. Denne bevilling bør være bred, fleksibel og administreret af Teknik- og Miljøforvaltningen, som kan sikre faglig og effektiv håndtering af små vejprojekter.

Som udgangspunkt foreslår vi en fast årlig bevilling på 8-10 millioner kroner på kommunens budget, som kan afhjælpe de lokale vejproblemer og forbedre borgernes oplevelse af kommunens effektivitet.

Se vores opfordringen nedenfor.

Henvendelse om små vejsager