Valg til Lokaludvalg: Gør en forskel på Christianshavn

I starten af 2022 er der valg til Christianshavn Lokaludvalg. Vil du stille op? Eller være med til at bestemme, hvem der skal sidde i lokaludvalget? Så læs her!

Vil din forening stille op med en kandidat til Christianshavns Lokaludvalg eller være med til at bestemme hvem, der skal sidde i Lokaludvalget? Så er det meget snart I skal til tasterne!

Alle foreninger, råd og brugerbestyrelser mm. der har aktiviteter på Christianshavn kan stille en kandidat op til Christianshavns Lokaludvalg og/eller være med til at bestemme, hvem der skal sidde i lokaludvalget i perioden 2022-2026.

Kig forbi til åbent hus  

Vi holder to åbent hus-arrangementer i vores mødelokale i Christianshavns Beboerhus den 24. november og den 15. december mellem kl. 17-18. Begge arrangementer finder sted umiddelbart før vores ordinære loklaudvalgsmøde og dermed har man altså mulighed for at se, hvordan et lokaludvalgsmøde typisk forløber og om det er noget som for én at være blive en del af? Mødelokalet ligger i mellemgangen på vej ned til Salen i Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34. 

Læs mere om valget og find tilmeldingslinket her:

Generelt om lokaludvalg

Der er i alt 12 lokaludvalg i København og de består alle af 23 medlemmer, der enten er valgt for foreningslivet eller udpeget af politiske partier. På Christianshavn skal der vælges 14 nye medlemmer til lokaludvalget. 

Som repræsentant for en forening, skal du overveje at stille op til Lokaludvalget, hvis du:

  • Vil arbejde for lokale visioner for bydelen (bydel) – blandt andet i udarbejdelsen af de lokale Bydelsplaner.
  • Vil gå i dialog med lokale københavnere og forsøge at påvirke politikerne på Rådhuset, så dine og bydelens perspektiver og mærkesager bliver en del af byudviklingen.
  • Vil have mere viden om København, (lokal)politik og demokrati – vi tilbyder relevante kurser og introducerer til arbejdsgange i kommunalpolitik og byudvikling. 
  • Har lyst til at møde nye mennesker og diskutere bydelens udvikling. 
  • Vil støtte lokale projekter, arrangementer og initiativer ved at fordele fra lokaludvalgets puljemidler, som er på omkring 250.000 kroner om året.

Tænk over det allerede nu! Vi sender endnu en mail ud med kriterierne for at stille op indenfor en måneds tid - så send os gerne en mail med kontakt information på din forening, hvis I vil have direkte besked om valget: christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk.